Nem azt vonzod be, amit akarsz, hanem azt, amilyen vagy.

  • Szeretnél egy jó párkapcsolatot?
  • Egy álompasit vagy álomnőt?
  • Szeretnél egy jobb munkát?
  • Több pénzt?
  • Sikeres, ambíciózus barátokat?
  • Több lehetőséget az életben?

Ok.

Erre a legjobb válasz az, amit mindig a konyhás néni mondott a menzán…

“Állj be a sorba.” 😀

És ezt úgy értem, hogy: mindenki ezt szeretné. Mindenki ezekre vágyik.

De a vágyakozás, az ábrándozás cselekvés nélkül semmit nem ér.

Ha akarod ezeket a dolgokat az életedben, akkor az egyetlen megoldás arra, hogy megkapd őket az az, hogy olyan emberré válsz, aki megérdemli őket.

Az élet és az emberi kapcsolatok az érték adásról szólnak. Azért vesz fel egy cég és fizet neked fizetést, mert értéket állítasz neki elő a munkáddal. Jobb munkát akarsz és több fizetést vagy saját vállalkozást és szabadságot? Sajátíts el olyan készségeket, amik lehetővé teszik, hogy több értéket tudj adni az embereknek vagy a munkáltatódnak.

A “reciprokális altruizmus” szépsége 🙂

Sikeresebb, ambíciózusabb, értelmesebb barátokat akarsz (akár a régiek mellé)? Képesnek kell lenned adni nekik valamit. Akár csak a figyelmedet, azt, hogy meghallgatod őket, humort, közös szórakozást, de akár hasznos, praktikus tanácsokat, amiktől jobb lesz az életük.

És a párkapcsolatokban sincs ez másként. A biológiában nem létezik feltétel nélküli szeretet. A családtagjaid is azért szeretnek “feltételek nélkül”, mert a génjeitek száma bizonyos mértékig azonos. Ha kíváncsi vagy erre jobban, olvasd el Richard Dawkins – Önző gén című könyvét.

Az emberi kapcsolatok reciprocitáson alapulnak. Reciprokális altruizmus, ahogy Dawkins nevezi. Te adsz valamit a másiknak és ő is ad neked valamit. És ez mindkettőtöknek jó.

A párkapcsolatok sincsenek másképp. Ha igazán jó párkapcsolatot akarsz, akkor olyan emberré kell válnod, akinél nem is tud jobbat találni az “álompasid” vagy “álomnőd”. És itt nem csak a külsőre gondolok, hanem a belsőre is.

Csak gondolj bele:

Mondjuk, hogy szép vagy (vagy jóképű), egészséges, fitt, ambíciózus, vannak céljaid és teszel értük, anyagilag rendben vagy (nem kell megtagadnod semmit magadtól, ami számodra fontos), rendben van az önbecsülésed is, folyamatosan azon vagy, hogy fejlődj az életed összes területén. Megértő vagy és optimista, nem nyafogsz és teljes mértékben felelősséget vállalsz az életedért.

Ha te ilyen vagy, össze akarnál jönni valakivel, aki kövér, minden hétvégén iszik, nincsenek céljai, negatívkodik és kishitű?

Kétlem.

És nincs ez másként a másik oldalról sem. Ha jó pasit akarsz, neked is jó nőnek kell lenned.

A Szürke ötven árnyalata átverés.

A való életben az unalmas, feminimitásától elszakadt szűzlány nem kapja meg a fiatal, jóképű, szexállat dollármilliomost.

Hanem mit kap?

Macskákat.

A mozik tele vannak ilyen filmekkel, amik azt sugallják, hogy nem baj, ha lúzerek vagyunk, nekünk is kijár a boldogság és megérdemlünk mindent.

“Mindenkire ott vár az igazi.” és “Végül minden rendben lesz.”

Hát nem.

Akkor lesz rendben, ha te teszel érte. Csakis rajtad múlik.

A munkáltatód miért kellene többet fizessen neked, ha te kevesebbet dolgozol? Ha te lennél egy cég tulajdonosa, akkor te sem akarnál lusta, gondolkozásra képtelen beosztottakat. Viszont olyanoknak, akik a munkaköri előírásaikon túl is megcsinálnak egy csomó mindent, folyton fejlődnek és fejlesztik a cégedet, azoknak egyre többet fizetnél, hogy ne menjenek máshova dolgozni.

Az élet egyszerű és bonyolult egyben.

Ez az egyszerű része.

Azt kapod vissza az élettől, amit beleteszel.

Ha akarsz valamit, érdemeld ki.

Mert senki nem fogja megtenni helyetted és senkitől nem várhatod el, hogy érdemtelenül megjutalmazzon bármiért. Ha mégis megteszik, legyél hálás érte. De mondom, tegyél meg mindent azért, hogy olyan emberré válj, aki “bevonzza” ezeket a dolgokat.

Nem azt vonzod be, amit akarsz.
Hanem azt, amilyen vagy.

Ezt mindig tartsd észben és cselekedj eszerint.

Mert ettől lesz jó életed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *